سید رضا عباسی نیشابوری در گفتگو با شهرآرانیوز گفت: میزان بارندگیهای اخیر بسیار قابل توجه بود. به طوری که در سرخس ۶۰ میلیمتر، در کلات ۵۸ میلیمتر، فریمان ۵۳ میلیمتر، مشهد ۴۷ میلیمتر و گلبهار ۴۴ میلیمتر بارش داشتند.
وی افزود: به دنبال هشدارهای هواشناسی، در ستادهای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه در استان و شهرستان ها، تصمیماتی در خصوص اقدامات لازم برای جلوگیری از خطرات و کاهش خسارتهای سیل گرفته شد. از جمله این که مناطق گردشگری استان در درگز، گلبهار، نیشابور، طرقبه، زشک و ... تا پایان فعالیت سامانه بارشی مسدود شد و همین امر نیز موجب شد تردد در مناطق گردشگری که احتمال بروز خطر در آن وجود دارد، تقریبا به صفر برسد و لذا در سیل اخیر تلفات جانی نداشتیم.
عباسی خاطرنشان کرد: خسارات وارده ناشی از بارش شدید باران و جاری شدن سیل در استان خراسان رضوی در بخشهای مختلف در دست بررسی و برآورد کارشناسی است و هنوز به صورت دقیق مشخص نیست.
وی افزود: در بخش تاسیسات راههای استان، در حال حاضر تمامی راههای اصلی استان باز است. اما سیل موجب مسدود شدن تعدادی از راههای فرعی استان ار جمله محورهای کاشمر- نیشابور، کوهسرخ- کاشمر، جاده قدیم مشهد- چناران، بردسکن چناران شد که در حال حاضر این راهها به صورت موقت بازگشایی شده است. اما سیل موجب شده خسارتهایی به این راهها وارد شود و نیازمند اعتبارات قابل توجهی است که به وضعیت مطلوب برگردد. راههای روستایی هم عمدتا باز شده است. اما به دلیل گل و لای ناشی از سیل، تردد به کندی در آن صورت میگیرد.
عباسی در ادامه گفت: در مورد تاسیسات برق استان نیز در بخشهایی از شهرستانهای کلات، صالح آباد، تربت جام، مشهد و فریمان، قطعی برق ناشی از خسارت وارد به تاسیسات ایجاد شد. اما مشکل برق در استان به جز یکی از روستاهای کوهسرخ، برطرف شده است.
وی افزود: در شهرستانهای کلات، تربت جام، صالح آباد، فریمان، شبکههای آبرسانی دچار مشکلاتی شده که در حال ترمیم است. بخشی از شبکه آبرسانی تربت جام دچار آسیب دیدگی شده است و قسمتی از مسیر اصلی توسط سیل از بین رفته که اقدامات لازم برای تعویض خط اصلی انتقال آب در جریان است. اما مشکلی برای تامین آب وجود ندارد و در نقاطی که آب قطع شده، آب مورد نیاز مردم از طریق تانکر تامین میشود. در شهرستان صالح آباد هم حداقل در ۲ مجتمع روستایی قطعی آب داشتیم که شبکه آبرسانی در حال ترمیم است.
سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع خسارتهای ناشی از آبگرفتگی به واحدهای مسکونی نیز اشاره کرد و گفت: در بردسکن ۴۰۰ واحد روستایی به دلیل آب گرفتگی دچار مشکلاتی شده است. در شهرستان صالح آباد هم ۲۳ مورد آب افتادگی در واحدهای مسکونی روستایی داشتیم که ساکنان به اراضی بالادست منتقل شده و در چادر اسکان گرفته اند. در مناطقی از بخشهای روستایی شهرستان مشهد هم آبگرفتگی منازل گزارش شده است.
وی افزود: در سیل اخیر، خسارتهایی نیز به دامداران وارد شد و برای نمونه در فریمان ۱۵۴ راس و در کوهسرخ ۸۰ راس دام سبک تلف شد.
عباسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع جبران خسارتهای وارده به کشاورزان و دامداران نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، کشاورزان و دامدارانی که مزارع و واحدهای تولیدی خود را بیمه کرده اند، میتوانند پس از برآورد خسارات توسط بیمه، خسارات خود را دریافت کنند. اما در مورد سایر این واحدها، به جز پرداخت جزئی خسارت و مواردی از قبیل امهال وامها و تسهیلات، موارد چندانی پرداخت نمیشود.